Træneruddannelse

I Gadstrup Gymnastikforening prioriterer vi uddannelse og kurser højt.

For at trænererne har en teoretisk og praktisk basis - og for at kompetenceudvikle den enkelte, tilbyder vi GymDanmark Træneruddannelse og GymDanmarks/DGI’s Springsikker uddannelse.

Der udover forventer vi, at alle vores trænere, hjælpetrænere og forældrehjælpere hver andet år deltager i GymDanmarks recertificerings kursus ”Kvalitet i børnegymnastikken"

 

Basis uddannelse

GymDanmarks træneruddannelse er opdelt i 3 niveauer.

Niveau 1

1-2-Træner (Hjælpe træner)

Et 8 timers kursus for de helt unge trænere.

Niveau 2

Bredde træner 1 - Børn

Et 16 timers kursus for dig, der træner børn i alderen 4-12 år. På kurset bliver du klædt på til at planlægge en god træning og får inspiration til at arbejde med rytme, spring m.m.

Niveau 3

Træner 1

For dig, der har hjælpetræner uddannelse, lidt erfaring med at træne gymnaster - eller er helt ny i trænergerningen. GymDanmarks Træner 1 består af et 20 timers basis modul og et 20 timers disciplinspecifikt modul. GymDanmarks Træner 1 er en grundig træneruddannelse med fokus på netop den gymnastikgren, som du arbejder med.

 

Springsikker uddannelse

Springsikker kurserne består af fire niveauer:

Niveau 1

Springsikker Basis (20 timer)

Niveau 2

Springsikker Måtte og Trampet 1 (20 timer)

Niveau 3

Springsikker Måtte 2 (20 timer) - for at kommer på dette kursus skal du have bestået Springsikker Måtte og Trampet 1

Springsikker Trampet 2 (20 timer) - for at kommer på dette kursus skal du have bestået Springsikker Måtte og Trampet 1

Niveau 4

Springsikker Måtte og Trampet 3 (3x20 timer) - for at tage dette kursus skal du have bestået både Springsikker Måtte 2 og Trampet 2.

 

Kvalitet i børnegymnastikken og Kvalitet i børnegymnastikken 2

At undervise i børnegymnastik er en stor mundfuld. Man skal som træner både skabe ro og orden i gymnastiksalen og levere god og motorisk udviklende undervisning. Det kræver viden og værktøjer at få kvalitet i træningen.

Kvalitet i børnegymnastikken er værktøjet til alle trænere og hjælpetrænere, der arbejder med børn i alderen 3-10 år.

Gadstrup Gymnastikforening er certificeret ”Kvalitet i børnegymnastikken” og ”Kvalitet i børnegymnastikken 2”. For at vedblive med at være certificeret skal vores trænerer på et recertificerings kursus hvert andet år.

 

Førstehjælpskursus

Alle trænere og hjælpetrænere tilbydes førstehjælpskursus minimum hvert 2. år, så vi hele tiden sikrer os at alle træneres førstehjælps beviser er fuldt opdateret.

Førstehjælps kurserne afholdes så vi sikrer at livreddende førstehjælp og de mest almindelige skader med særligt fokus på nakke- og rygskader, kendes af alle trænere og hjælpetrænere. For sikkerhedens skyld.

På det 6 timers førstehjælpskursus lærer man først og fremmest genoplivnings teknikker i form af hjerte-lunge-redning og brug af hjertestarter (4 timer). Man lærer desuden at kunne håndtere de hyppigst forekomme skader på bevægeapparatet (arme, ben, ansigt, ryg og nakke), der kan opstå ved gymnastik (2 timer).

Kurserne afholdes af Røde Kors i foreningens lokaler. Alle kursister modtager førstehjælps bog og kursusbevis. Vi anbefaler, at kursister er fyldt 16 år, men det er ikke et krav.

 

NYHEDER

KOMMENDE EVENTS

VORES SPONSORER

FIND OS HER