Årets Lederpris

Træner Bo Schytte modtog fredag den 31. januar 2014 Forum Advokaters Lederpris 2014 ved Roskilde Idrætsunions Idrætsfest. Prisen er et velfortjent  skulderklap og en anerkendelse af hans mangeårige, utrættelige indsats for gymnasterne og fællesskabet. Fra foreningens side skal lyde et stort tillykke til Bo og en endnu større tak for hans ihærdige arbejde.

I mere end 10 år har Bo ydet en uvurderlig indsats for gymnasterne i Gadstrup Gymnastik Forening og trofast trænet piger og drenge i foreningen. Juniorpigerne træner 7½ time ugentligt og minidrengene 4 timer ugentligt – begge hold har Bo haft, siden gymnasterne var ganske små.

Med stor kompetence og masser af lune formår han at gøre hver eneste træningstime udfordrende og givende i både gymnastisk og social henseende. Gymnasterne og deres forældre er ualmindeligt glade for Bo, og det med god grund – han er ikke blot en fagligt dygtig træner, men også et menneske med stort overskud og blik for, om gymnasterne trives. Han formår at skabe et unikt sammenhold på sine hold. Det sker dels gennem den daglige træning, dels gennem deltagelse i opvisninger, stævner, konkurrencer og for juniorpigernes vedkommende deltagelse i en opvisningsturné i Italien i 2012 og i sommeren 2014 en trænings-/inspirationsrejse til Island, hvor pigerne blandt andet skal træne i Islands førende teamgym-forenings springcenter. Nye gymnaster drages straks ind i fællesskabet, og derfor oplever vi, at der hvert eneste år kommer nye gymnaster til Bos hold, og de kører gerne fra Osted, Roskilde, Solrød, Viby og mange andre steder for at være med. Træningen udvikles konstant, og Bo har hele tiden øje for, hvordan man arbejder innovativt og succesfuldt med gymnastikken. I år får juniorpigerne f.eks. ekstra input via karate-træning, undervisning af en zumba-instruktør og af en professionel danser. Resultaterne udebliver heller ikke: i 2013 vandt juniorpigerne f.eks. guld til DM i den division, hvor de stillede op.

Ud over de mange timer, der hver eneste uge året rundt lægges i hallen, yder Bo et stort administrativt arbejde for foreningen. Bo er behjælpelig med at finde og uddanne nye hjælpetrænere/trænere, han sparrer hellere end gerne med øvrige trænere og er altid villig til at dele ud af sin store erfaring, han fører tilsyn med redskaber, arbejder med fundraising, er kommet med mange gode input i forbindelse med haludvidelsesprojektet i Gadstrup (Ramsøhallen), er med til at arrangere Natsport  og åbent-hus arrangementer og stiller i det hele taget op, hver eneste gang foreningen beder om hjælp. Bo har endvidere været initiativtager til at arrangere månedlige ekstratræninger for alle foreningens springgymnaster i springcentret på Gunslevholm Idrætsefterskole – et tiltag der nu kører på 3. år. De fælles springtræninger giver gymnasterne en masse rent springteknisk og er i høj grad også med til at forbedre det sociale sammenhold på tværs af foreningens hold for både gymnaster og trænere.

Det kan ikke understreges nok, hvor værdifuldt det er at have en person som Bo Schytte i foreningen. Han er en fantastisk ressource og leverer en frivillig arbejdsindsats langt ud over det sædvanlige. Hjælpsomhed, ansvarlighed, opgaveløsning, inspiration og motivation er blot nogle af de få styrker, Bo besidder, og som han så generøst beriger foreningen og dens medlemmer med. TAK og TILLYKKE.